Met deze cheesecake zet je echt wat goddelijks op tafel. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook nog eens fantastisch. Door mascarpone te gebruiken krijg je een heerlijke romige smaak. En als bodem heb ik Oreo’s gebruikt.
Wil je deze cheesecake met Kerst maken, dan zijn de sterren van Oreo kruimels mooi om ze te garneren. Maak de cheesecake een dag van te voren, dan is het ’t lekkerst! Yummie….
Wat heb je nodig?
• 2 pakken Oreo koekjes
• 80 gram boter
• 500 ml Mascarpone
• 500 ml Griekse yoghurt
• 8 gelatineblaadjes
• 250 ml slagroom
• Vanillestokje
• 200 gram pure chocolade
• 200 gram witte chocolade
• 100 gram poedersuiker
Smelt de boter. Dit kan zoals ik doe in een pannetje of in de magnetron.
Mix de Oreo koekjes in de mixer. Laat ca. 2 koekjes over om later te garneren.
Meng de boter bij de gemalen Oreo koekjes en doe ze in de bakvorm.
Druk met de achterkant van een eetlepel de bodem plat en verspreid over de gehele bodem. Doe de bodem in de koelkast en ga verder met de cheesecake. Laat de gelatine weken en na vijf minuten verwarm je het in de pan tot het vloeibaar is.
Laat de pure chocolade au bain marie smelten. Mix intussen de mascarpone, Griekse yoghurt, poedersuiker, gelatine en vanille. Halveer het mengsel en voeg de gesmolten pure chocolade toe aan de helft.
Meng alles goed door elkaar. Klop de slagroom op en meng dit rustig door het mengsel.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel dit mengsel.
Doe dit in vriezer om stijf te worden. In ieder geval dat de bovenkant stevig wordt. Smelt de witte chocolade au bain marie.
Als alles is gesmolten, meng de witte chocolade aan de andere helft van het mengsel. Klop weer de slagroom e meng dit door het witte mengsel.
Haal het eerste gedeelte van de cheesecake uit de vriezer en verdeel het witte mengsel erboven.
Doe de cheesecake in de koelkast en laat minimaal 3 uur stijven. Gareer eventueel met nog gemalen Oreo koekjes.
Plaats de cheesecake op een taartplateau.
Snijden en smullen maar!
Yummie yummie!!!
2 gedachten over “Cheesecake met witte en bruine chocolade en Oreobodem”