Blauwe bessen yoghurtcake met limoen

Cake met verse blauwe bessen is heerlijk fris.  Door de toevoeging van yoghurt is het ook nog eens een lekker verantwoord snackje. Super lekker en makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?
• 4 eieren
• 200 gram suiker
• 125 ml zonnebloem olie
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 ml yoghurt
• Rasp halve limoen
• Vanille
• Theelepel kaneel
• Snuf zout
• 125 gram blauwe bessen

Mix de eieren, suiker, olie. Voeg het rasp van een limoen toe.

limoen bij beslag

Voeg de bloem door en mix het luchtig door. Voeg dan yoghurt, vanille en kaneel toe samen met een snuf zout. Meng alles nog even goed door.

bloem bij beslag

Schep de blauwe bessen rustig door het mengsel. Tip: doe wat bloem bij de blauwe bessen. Hierdoor zakken de bessen niet naar de bodem en blijven ze goed verdeeld over de cake.

blauwe bessen bij beslag

Doe het cake beslag in een bakblik. Je kan het bakblik invetten met boter en bestuiven met bloem, zodat je het na het bakken makkelijk eruit kan halen. Of je doet een bakpapiertje erin.

beslag in bakvorm

Doe de cake voor ca een uur op 165 graden. Prik na een uur met een sateprikker om te checken of de cake gaar is.

cake uit de oven

En dan lekker smullen!

Blueberry cake met yoghurt

Yummie yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *