Teriyaki saus maken

Wist je dat het maken van een teriyaki saus super simpel is om zelf te maken? Deze saus is heerlijk over vlees of vis. Het lekkerst is het als het wat dikkig is, zodat je een ‘sticky’ saus krijgt.  Voor deze saus gebruikt je meestal mirin (Japanse rijstazijn), maar mocht je dat niet in huis hebben, dan kun je ook witte wijn gebruiken.

Wat heb je nodig?
• 150 ml sojasaus
• 100 ml water
• Twee eetlepels mirin
• Drie eetlepels rietsuiker
• Twee eetlepels honing
• Teen knoflook
• Ca, 4 cm verse gember
• Theelepel sesamolie
• Eetlepel sesamzaadjes

Pers een teen knoflook en de gember fijn. Doe de soja saus, water, knoflook, gember, mirin, suiker in de pan en breng aan de kook.

knoflook en gember

Ik heb voor deze teriyaki saus rietsuiker gebruikt. Je kan ook eventueel bruine suiker hiervoor gebruiken.

rietsuiker

Laat het geheel rustig koken, tot het dikker wordt. Voeg de honing en sesamolie toe.

soya in pan

Als de saus de gewenste dikte heeft, dan voeg de de sesamzaadjes toe. Roer het door en je teriyaki saus is klaar.

sesam bij saus

Doe de teriyaki saus lekker op een stukje vlees of vis en dan smullen maar.

teriyaki saus

Yummie yummie!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *