Een biefstuk is een lekker stukje mager vlees. Heerlijk om dit in een restaurant te eten, maar het is net zo makkelijk om dit zelf thuis te bereiden. De kunst is alleen om het perfect te bakken, rare, medium of well done (doorbakken).
Haal de biefstuk een uur van te voren uit de koelkast. Belangrijk is dat je de biefstuk even op kamertemperatuur laat komen voor het bakken.
Wat heb je nodig?
• Biefstuk
• Peper en zout
• Roomboter
• Aluminiumfolie
Doe wat peper en zout op de biefstuk.
Doe een blokje boter in de pan (ca. 50 gram). Bak de biefstuk en zorg dat je de biefstuk blijft bewegen in de pan. Schep met een lepel steeds de roomboter over de biefstuk. Mocht je van rare houden, dan hoef je de biefstuk maar kort dicht te laten schroeien. Wil je meer medium of doorbakken, dan laat je het iets langer in de pan. Hoe meer weerstand het vlees geeft, dus eigenlijk hoe harder het wordt, des te doorbakken is het.
Haal het vlees uit de pan en doe het in een aluminiumfolie. Vouw het dicht en laat het ca, 5 minuten rusten. Hierdoor blijven de sappen behouden en is je biefstuk malser.
En je hebt zelf de perfecte biefstuk gebakken. Lekker smullen!
Yummie yummie!