Worstenbroodjes

Het maken van worstenbroodjes is simpel en ook nog eens lekker als snack of hapje tijdens een feestje. Door je eigen gehakt erin te doen, kun je het geheel naar eigen smaak aanpassen. Ik heb in dit geval kipgehakt gebruikt, maar je zou ook kunnen kiezen voor iets anders.

Wat heb je nodig?
• Bladerdeeg
• 1 ei
• Sesamzaadjes
• Kipgehakt

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit 10 minuutjes  ontdooien.

bladerdeeg

Ik had het kipgehakt op smaak gebracht met wat knoflook, bosuitjes, eetlepel zoete en zoute ketjap, peper en zout.

kipgehakt

Plaats een strook gehakt onderaan het bladerdeeg.

bladerdeeg met gehakt

Rol het omhoog tot je een mooi rolletje hebt.

opgerold

Plaats alle rolletjes op een bakpapier op een bakplaat.

bakplaat opgerold

Snijd ze doormidden en maak drie sneetje boven op het bladerdeeg.

geneden broodjes

Klop het ei op en bestrijk de broodjes met ei. Strooi over elk broodje wat sesamsaadjes.

sesam op broodjes

Doe de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden ca. 30 minuten.

gebakken worstenbroodjes

Als de worstenbroodjes mooi luchtig en goudbruin zijn, haal je ze uit de oven.

worstenbroodjes

En dan smullen maar…. Yummie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *