Het maken van worstenbroodjes is simpel en ook nog eens lekker als snack of hapje tijdens een feestje. Door je eigen gehakt erin te doen, kun je het geheel naar eigen smaak aanpassen. Ik heb in dit geval kipgehakt gebruikt, maar je zou ook kunnen kiezen voor iets anders.
Wat heb je nodig?
• Bladerdeeg
• 1 ei
• Sesamzaadjes
• Kipgehakt
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit 10 minuutjes ontdooien.
Ik had het kipgehakt op smaak gebracht met wat knoflook, bosuitjes, eetlepel zoete en zoute ketjap, peper en zout.
Plaats een strook gehakt onderaan het bladerdeeg.
Rol het omhoog tot je een mooi rolletje hebt.
Plaats alle rolletjes op een bakpapier op een bakplaat.
Snijd ze doormidden en maak drie sneetje boven op het bladerdeeg.
Klop het ei op en bestrijk de broodjes met ei. Strooi over elk broodje wat sesamsaadjes.
Doe de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden ca. 30 minuten.
Als de worstenbroodjes mooi luchtig en goudbruin zijn, haal je ze uit de oven.
En dan smullen maar…. Yummie.