Een risotto maken is makkelijker dan je denkt en oh zo lekker. De kunst is om het rustig te laten koken, zonder teveel te roeren. Roer je wel teveel, dan komt er zetmeel vrij en krijg je een te papperige risotto. Een beetje klef hoort natuurlijk wel. Een van mijn favoriete risotto’s is met spinazie en gamba’s. Altijd lekker!
Wat heb je nodig?
• Pak risotto (voor 4 personen)
• Teen knoflook
• Ui
• Bouillon blok
• Halve fles witte wijn
• Peper en chilipeper
• 300 gram spinazie
• Eetlepel roomkaas
• 500 gram gamba’s
• Eetlepel chilisaus
• Paar plakken rauwe ham
• Handje pijnboompitten
Kook het bouillon blokje in een pan met ruime hoeveelheid water. Als het blokje is opgelost, laat je het op laag vuur nog staan, zodat het warm blijft.
Fruit het uitje met de knoflook aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg daarna de risotto toe en wacht tot de risotto korrels glazig worden.
Voeg daaraan een flinke scheut bouillon toe.
Probeer niet teveel te roeren. Als al het vocht bijna is verdampt, kun je een flinke scheut witte wijn aan de risotto toevoegen. Wissel de witte wijn steeds af met de bouillon tot de risotto gaar is.
Je kan voor een beetje extra pit wat zwarte peper en chili peper toevoegen. Bak de gamba’s is de pan om en om, zodat ze een mooie rode kleur krijgen. Voeg daaraan een eetlepel chilisaus.
Als de risotto bijna klaar is, voeg je de spinazie toe. Makkelijkst is om de spinazie wat te snijden. Om de risotto iets romiger te maken, voeg je een eetlepel roomkaas erdoorheen.
Risotto op een bord, gamba’s erop, een paar stukjes rauwe ham en wat pijnboompitjes en eet smakelijk!
Yummie yummie!