Zoek je een lekker en makkelijk recept met makreel, dan is de makreel tapenade wat voor jou. Ik haal altijd een hele gerookte makreel bij de visboer. Vervolgens ontleed ik het. Lekker klusje, maar het resultaat is heerlijk. Let wel op dat je de graatjes niet meeneemt. Lekker hapje bij de borrel of verjaardag.
Wat heb je nodig?
• Gerookte makreel
• Citroen
• 2 eetlepels mayonaise
• Eetlepel augurken
• Eetlepel zilveruitjes
• Chilipeper
• Peper
• Theelepel kappertjes
Ontleed de gerookte makreel.
Knijp een citroen uit boven de makreel.
Voeg twee eetlepels mayonaise toe. Meng vervolgens de augurk, zilveruitjes en chilipeper door de makreel.
Voeg een theelepel kappertjes toe. Mengen en klaar!
Lekker op een toastje, broodje of
Yummie!!
Doe er een beetje tomatenketchup en sambal bij naar smaak, incl P&Z