Een guacamole maak je zelf in een handomdraai. Naast dat het ontzettend lekker is, is het ook nog eens heel gezond. Deze lekker dip kun je echt bij zoveel verschillende recepten eten. Bij vlees, vis, borrel of gewoon zo uit een kommetje. Je kan de guacamole heel fijn pureren, maar ik heb het deze keer wat grover gehouden. Dan proef je alle structuren lekker.
Wat heb je nodig?
• Rijpe avocado
• Sap van een citroen
• Ui
• Teen knoflook
• Tomaat
• Chili peper
• Peper en zout
Lepel de avocado uit en prak het met een vork.
Knijp de sap van de citroen uit boven de avocado. Hierdoor voorkom je dat de avocado bruin kleurt.
Snijd de ui, knoflook, en tomaat in kleine stukjes. Strooi de chili peper, peper en zout erover.
Meng alles goed door elkaar en je guacamole is klaar. Zo simpel is het!
Yummie yummie!