Zelf pesto maken is dat echt een fluitje van een cent. Om nog maar te zwijgen hoe lekker een eigen gemaakte pesto is. Eenmaal gemaakt, wil je nooit meer anders. Dit is een variant op de traditionele groene pesto met pijnboompitten. In plaats van pijnboompitten heb ik pistache gebruikt. Echt heel lekker, een aanrader! Heerlijk door een pasta, op een broodje, vlees of vis.
Wat heb je nodig?
• Teen knoflook
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 50 gram pistache noten
• Basilicum plantje
• Snuf zeezout
• Sap van een halve limoen
• Ca. drie eetlepels olijfolie extra virgine
Voor deze pesto had ik zelf de pistache noten gepeld.
Pel de knoflook en breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje.
Doe alles in de mixer. Voeg de sap van een halve limoen en de olijfolie toe. Dan de snuf zeezout en mixen maar.
De pesto is klaar als alles goed gemixt is.
Kies je gerecht waar je deze heerlijke pistache pesto in verwerkt en genieten maar!
Yummie yummie!
Een gedachte over “Pistache pesto”