Rucola stamppot gekroond met verse rookworst

Een stamppot is wat mij betreft geen winterse maaltijd. Zomer of winter, een smakelijk kostje gestampte aardappels met groente en een stukje vlees kan altijd.

En zeker deze variant. De rucola stamppot! Naast het in salades te gebruiken, kun je deze heerlijke kruidige sla ook in een stamppot verwerken. En met deze variant kun je het gerecht ook goed serveren met gasten, omdat het ten eerste heerlijk is, maar ook nog eens leuk eruit ziet!

Wat heb je nodig?

  • Aardappelen
  • Bak/zakje rucola sla
  • Spekjes
  • Rookworst
  • Scheut melk of karnemelk
  • Eetlepel Philadelphia

Bak de spekjes uit tot ze licht krokant zijn.

spekjes

Was de rucola sla indien nodig en laat deze goed uitlekken.

Rucola

Schil de aardappelen en breng deze aan de kook.

Aardappelen

Stamp de aardappelen met een scheut melk of karnemelk. Voeg daarna een eetlepel Philadelphia toe. Dit maakt de stamppot lekker zacht en romig van smaak. Je kan ook wat room, crème fraîche, of roomboter gebruiken.

Gestampte aardappels

Voeg de uitgebakken spekjes en rucola sla toe aan het geheel.

Spekjes bij aardappels

Snijd de rookworst in plakjes.

Rucola bij aardappels

Plaats de ring op het bord. Doe een schep van de rucola stamppot in de ring. Druk dit aan. Plaats daarop de plakjes rookworst. PLaats ook de plakjes rookworst een de zijkant. Doe daarop weer een schep stamppot en druk ook deze goed aan.

Stamppot in vorm

Trek voorzichtig de ring omhoog.

Stamppot uit vorm

Et voila. Een simpel gerecht met een koninklijk tintje!

Stamppot op bord

Eet smakelijk!

Rucola stamppot gekroond met rookworst

Yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *