Een stamppot is wat mij betreft geen winterse maaltijd. Zomer of winter, een smakelijk kostje gestampte aardappels met groente en een stukje vlees kan altijd.
En zeker deze variant. De rucola stamppot! Naast het in salades te gebruiken, kun je deze heerlijke kruidige sla ook in een stamppot verwerken. En met deze variant kun je het gerecht ook goed serveren met gasten, omdat het ten eerste heerlijk is, maar ook nog eens leuk eruit ziet!
Wat heb je nodig?
- Aardappelen
- Bak/zakje rucola sla
- Spekjes
- Rookworst
- Scheut melk of karnemelk
- Eetlepel Philadelphia
Bak de spekjes uit tot ze licht krokant zijn.
Was de rucola sla indien nodig en laat deze goed uitlekken.
Schil de aardappelen en breng deze aan de kook.
Stamp de aardappelen met een scheut melk of karnemelk. Voeg daarna een eetlepel Philadelphia toe. Dit maakt de stamppot lekker zacht en romig van smaak. Je kan ook wat room, crème fraîche, of roomboter gebruiken.
Voeg de uitgebakken spekjes en rucola sla toe aan het geheel.
Snijd de rookworst in plakjes.
Plaats de ring op het bord. Doe een schep van de rucola stamppot in de ring. Druk dit aan. Plaats daarop de plakjes rookworst. PLaats ook de plakjes rookworst een de zijkant. Doe daarop weer een schep stamppot en druk ook deze goed aan.
Trek voorzichtig de ring omhoog.
Et voila. Een simpel gerecht met een koninklijk tintje!
Eet smakelijk!
Yummie!