Het maken van slagroomsoesjes is zo makkelijk zelf te doen. Het lijkt misschien veel werk, maar dat is in de praktijk anders. Dus mocht je visite krijgen en snel iets lekkers voor bij de koffie willen maken? Maak dan deze lekker slagroomsoesjes!
Wat heb je nodig?
• 125 gram boter
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 125 ml melk
• 125 ml water
• 5 eieren
• Snuf zout
• Slagroom
• Twee eetlepels suiker
• Poedersuiker
Doe de melk, water en boter in een pannetje en breng dit aan de kook.
Voeg daaraan de zelfrijzend bakmeel en roer het geheel goed door en laat op zacht vuur nog even goed doorgaren.
Als alles goed is geroerd, ontstaat er een bal. Laat het even een beetje afkoelen, anders kunnen de eieren gaan stollen.
Voeg de eieren één voor één goed door. Schrik niet als bij het eerste ei het geheel er mislukt uit ziet. Dit komt echt goed.
Na goed roeren ontstaat er een mooie gladde massa.
Je kan het deeg in een spuitzak doen en klein bolletjes op bakpapier spuiten. Ook kun je twee theelepels gebruiken om dit te doen.
Laat de soesjes ca. 25 minuten bakken in de oven op 200 graden.
Klop de slagroom op met twee eetlepels suiker. Intussen kunnen de soesjes afkoelen. Maak kleine gaatjes aan de onderkant van de soesjes. Hierdoor kun je het slagroom er makkelijk in spuiten.
Strooi wat poedersuiker over de slagroomsoesjes en klaar!
En nu smullen maar…….. yummie!