Op veler verzoek is hier het recept voor de zalm bonbon met rivierkreeftjes. Een super lekker gerecht waar je jezelf en je gasten erg blij mee maakt. Dit gerecht is makkelijk van te voren te bereiden. Leuk en lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met een stokbroodje erbij.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 200 gram gerookte zalmplakken
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 rijpe avocado’s
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- Handje vol peterselie
- Scheut olijfolie
- Halve citroen
- Peper en zout
De rivierkreeftjes kun je in kleine stukjes snijden. Je kunt ze natuurlijk ook heel laten voor een extra bite. Laat sowieso een aantal rivierkreeftjes over voor de garnering.
Snijd de rode uit en knoflook in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
Doe de knoflook en peterselie bij de rivierkreeftjes. Strooi een scheut olijfolie over het geheel.
Strooi wat zout en peper erover en meng alles door elkaar.
Prak de avocado’s en besprenkel deze met een halve citroen. Voeg de rode ui toe met wat zout en peper. Meng de rivierkreeftjes door het avocado mengsel.
Plaats huishoudfolie in een klein bakje. Zorg dat het bakje niet te groot is. Zo maak je mooie ronde bonbons.
Bedek het kommetje met de gerookte zalmplakken. Zorg dat de bodem goed bedekt is en er geen gaten te zien zijn. Laat de plakken een klein beetje over het kommetje vallen, zodat je deze straks kan dichtvouwen.
Vul de zalm met de avocado en rivierkreeftjes. Druk het voorzichtig met de achterkant van een eetlepel aan.
Vouw het dicht met de zalmplakken. Mocht je wat te kort komen, dan kan je een extra stukje zalm erop doen. Maak het dicht met de folie en hou het kommetje op z’n kop, zodat de zalm bonbon er mooi uit komt. Plaats de zalm bonbon voor minimaal een uur in de koelkast.
Haal de zalm bonbon uit de koelkast en plaats deze op een bord. Garneer het geheel.
Wat erg lekker is bij de zalm bonbon is een honing mosterdsaus. Sausje erover en smullen maar….
Yummie yummie!