Deze zomerfruit tiramisu is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens super lekker. Heerlijk als toetje of lekker bij een kopje thee.
Wat heb je nodig?
- Bakje blauwe bessen
- Bakje frambozen
- Bakje aardbeien
- 500 gram mascarpone
- 300 ml slagroom
- 150 gram poedersuiker
- Lange vingers 2 pakjes
- Vanillestokje
- Witte wijn
- Scheut melk of karnemelk
Gebruik de helft van het fruit voor garnering. De rest kun je pureren.
Klopt de mascarpone met een scheut melk of karnemelk op. Voeg hier de poedersuiker en vanillemerg aan toe. Zorg dat het geheel los is, maar nog wel stevig.
Pureer het fruit tot een mooi glas sausje.
Klop het slagroom op en voeg deze toe aan het mascarpone mengsel.
Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal en besprenkel deze met witte wijn. Smeer de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
Strooi het zomerfruit sausje over de mascarpone en verspreid deze tot alles bedekt is. Je kan de schaal optillen en deze zo bewegen dat alles mooi onder een laagje saus zit. Doe daarover weer een laag lange vingers en het mascarpone mengsel.
Garneer de bovenkant met de blauwe bessen, frambozen en aardbeien.
Zet de tiramisu voor minimaal 2 uur in de koelkast
En dan smullen maar!
Yummie yummie!