Feta spinazie loempia’s zijn echt heerlijk. Het fijne aan deze loempia’s is dat ze niet in olie gebakken zijn, maar uit de oven komen. Nog stukken gezonder ook. Je ziet nu veel producten die normaliter uit de frituur komen, ineens ook een oven versie hebben.
Ook met loempia’s had ik eerst mijn twijfels of deze wel zo lekker knapperig zouden worden in de oven. Maar ik kan je vertellen dat ze net zo lekker en knapperig zijn als dat je ze zou bakken, alleen zijn ze nu vetvrij!! Hoe fijn is dat?!
Wat heb je nodig?
• Loempia vellen
• 2 tenen knoflook
• 100 gram feta kaas
• 100 gram verse spinazie
• 2 eieren (één voor het bestrijken van de loempia’s)
• 100 gram pijnboompitten
• Peper
• Sesamzaadjes
Mix de feta, knoflook, pijnboompitten, spinazie, ei en peper.
Haal de loempia vellen een uur van te voren uit de vriezer. Deze loempia vellen kun je bij de toko halen. Ik zag ze ook onlangs in de supermarkt. Wees voorzichtig met de vellen om, want ze zijn vrij kwetsbaar.
Doe een eetlepel van het mengsel op het loempia vel.
Vouw de flappen van het vel aan beide kanten naar binnen en rol de loempia op.
Plaats de loempia’s op een bakplaat besmeer ze met een opgeklopt ei. Besprenkel ze vervolgens met wat sesamzaadjes.
Doe de feta spinazie loempia’s in een heteluchtoven op 200 graden voor ca. 20/ 25 minuten. Als ze mooi goudbruin zijn, dan zijn ze klaar!
Yummie yummie!
Wil deze loempia’s vandaag gaan maken. Moet de spinazie eerst slinken of gewoon rauw mixen?
Heerlijk. en ook super gezond.