Dat je de zoete aardappel als bijgerecht kan eten weten de meeste wel. Maar wist je dat het ook zo ontzettend lekker is in een cake? Deze smeuïge cake is echt overheerlijk!
Wat heb je nodig?
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 250 gram suiker
• 250 gram (room)boter
• 5 eieren
• Ca. 3 á 4 zoete aardappels
Schil en kook de zoete aardappels tot ze zacht zijn.
Maak het cakebeslag door de suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en boter te mengen.
Stamp de zoete aardappels met een stamper en doe ze daarna door het cake beslag.
Vet het bakblik in en doe er een beetje bloem in (hierdoor krijg je je cake er makkelijk uit) en doe het mengsel erin. Laat de cake een uur in een voorverwarmde oven op 165 graden bakken. Laat de zoete aardappel cake even afkoelen.
De zoete aardappel cake is klaar om op te eten….
Hmmmmm, lekker met een kopje thee!
Yummie!