Zoete aardappelcake

Dat je de zoete aardappel als bijgerecht kan eten weten de meeste wel. Maar wist je dat het ook zo ontzettend lekker is in een cake? Deze smeuïge cake is echt overheerlijk!

Wat heb je nodig?
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 250 gram suiker
• 250 gram (room)boter
• 5 eieren
• Ca. 3 á 4 zoete aardappels

Schil en kook de zoete aardappels tot ze zacht zijn.

Zoete aardappels gekookt

Maak het cakebeslag door de suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en  boter te mengen.

Cake mix

Stamp de zoete aardappels met een stamper en doe ze daarna door het cake beslag.

Mix

Vet het bakblik in en doe er een beetje bloem in (hierdoor krijg je je cake er makkelijk uit) en doe het mengsel erin. Laat de cake een uur in een voorverwarmde oven op 165 graden bakken. Laat de zoete aardappel cake even afkoelen.

Cake in blik

De zoete aardappel cake is klaar om op te eten….

Zoete aardappelcake bovenaanzicht

Hmmmmm, lekker met een kopje thee!

Gesneden cake

Yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *