Zelf caramelsaus maken

Het maken van caramelsaus is super simpel en ontzettend lekker. Letterlijk om je vingers bij af te likken. Heerlijk over ijs of cheesecake.

Wat heb je nodig?
• 75 ml water
• 200 gram suiker
• 100 ml slagroom
• 50 gram boter

Kook het water samen met de suiker. Doe dit geleidelijk tot het  goudkleurige wordt. Laat het niet te donker worden, want dan verbrand het en dat geeft een vieze smaak.

water en suiker

Voeg hier de slagroom aan toe. Het gaat even flink borrelen.

slagroom toevoegen

Roer alles  goed met een garde door elkaar. Voeg de roomboter toe.

roomboter

Weer goed roeren tot je een mooi glad geheel hebt.

saus gemixt

Et voila. Je hebt zelf een heerlijke caramelsaus gemaakt!

caramelsaus

En nu lekker over iets heen schenken. Yummie….

 

 

Een gedachte over “Zelf caramelsaus maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *