Deze blue berry muffin is echt super lekker. En met yoghurt en de crunchy topping is het helemaal een verwennerij. Dus haal die lekker en gezonde blauwe bessen in huis en bakken maar!
Wat heb je nodig?
• 275 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 eieren
• 150 gram suiker
• 150 ml yoghurt
• 100 ml zonnebloemolie
• Snuf zout
• Vanillestokje
Crunchy topping
• 50 gram roomboter
• 100 gram suiker
• 50 gram zelfijzend bakmeel
• 4 gram kaneel
Voor de crunchy topping doe je de boter, suiker, bakmeel en kaneel bij elkaar en meng je alles door elkaar.
Als alles door elkaar is, krijg je een kruimelig geheel. Dit wordt je crunchy topping.
Voor muffins heb je twee mengkommen nodig. Één voor de droge ingrediënten en één voor de natte. Doe de suiker en zelfrijzend bakmeel bij elkaar. Voeg hier ook een snuf zout aan toe. Dit is je droge mengsel.
Doe in de andere kom de natte ingrediënten. Klop de twee eieren op.
Voeg daaraan de olie en yoghurt toe.
Klop dit tot een mooi glad mengsel.
Voeg vervolgens het natte mengsel toe aan het droge mengsel.
Meng dit door elkaar tot een mooi beslag.
Om ervoor te zorgen dat de blauwe bessen niet allemaal naar de bodem zakken, strooi je er een beetje bloem overheen. Hierdoor blijven de bessen mooi op z’n plek.
Meng de bessen voorzichtig door het beslag.
Vul je vormpjes ca. 3/4 met beslag.
Strooi de crunchy topping erover.
Doe eventueel nog wat blauwe bessen op de topping. Plaats de muffins in de oven op 180 graden voor ca. 25 minuten.
Laat de muffins afkoelen en smullen maar!
Yummie yummie……….!!