Blueberry yoghurt muffin met crunchy topping

Deze blue berry muffin is echt super lekker. En met yoghurt en de crunchy topping is het helemaal een verwennerij. Dus haal die lekker en gezonde blauwe bessen in huis en bakken maar!

Wat heb je nodig?
• 275 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 eieren
• 150 gram suiker
• 150 ml yoghurt
• 100 ml zonnebloemolie
• Snuf zout
• Vanillestokje

Crunchy topping
• 50 gram roomboter
• 100 gram suiker
• 50 gram zelfijzend bakmeel
• 4 gram kaneel

Voor de crunchy topping doe je de boter, suiker, bakmeel en kaneel bij elkaar en meng je alles door elkaar.

web

Als alles door elkaar is, krijg je een kruimelig geheel. Dit wordt je crunchy topping.

topping

Voor muffins heb je twee mengkommen nodig. Één voor de droge ingrediënten en één voor de natte. Doe de suiker en zelfrijzend bakmeel bij elkaar. Voeg hier ook een snuf zout aan toe. Dit is je droge mengsel.

Bloem en suiker

Doe in de andere kom de natte ingrediënten.  Klop de twee eieren op.

eieren

Voeg daaraan de olie en yoghurt toe.

ei, olie en yoghurt

Klop dit tot een mooi glad mengsel.

nat mengsel

Voeg vervolgens het natte mengsel toe aan het droge mengsel.

nat en droog mengsel

Meng dit door elkaar tot een mooi beslag.

muffindeeg

Om ervoor te zorgen dat de blauwe bessen niet allemaal naar de bodem zakken, strooi je er een beetje bloem overheen. Hierdoor blijven de bessen mooi op z’n plek.

blauwe bessen

Meng de bessen voorzichtig door het beslag.

blauwe bessen in deeg

Vul je vormpjes ca. 3/4 met beslag.

deeg in vorm

Strooi de crunchy topping erover.

topping op muffing

Doe eventueel nog wat blauwe bessen op de topping. Plaats de muffins in de oven op 180 graden voor ca. 25 minuten.

muffin boven

Laat de muffins afkoelen en smullen maar!

blue berry yoghurt muffin

Yummie yummie……….!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *