Met cake kun je eindeloos variëren. En iets waar chocolade in zit is altijd lekker! Dus ook cake met chocoladestukjes. Die heerlijke crunch van chocolade. Echt yummie!
Wat heb je nodig?
• 200 gram suiker
• 5 eieren
• 200 gram boter
• 200 gram zelfrijzendbakmeel
• Vanille
• 100 gram chocoladestukjes (druppels)
Je kan een reep chocolade in kleine stukjes hakken of chocoladedruppels gebruiken.
Mix de suiker samen met de eieren tot er een mooi schuimige geheel ontstaat.
Voeg daaraan de boter en bloem toe. Halveer een vanillestokje en haal het merg eruit. Voeg dit aan het beslag toe.
Doe wat bloem bij de chocolade. Dit voorkomt dat alle chocolade naar de bodem zakt.
Verdeel het cakebeslag in de cakevorm. Vet deze van te voren in met boter en besprenkel het met wat bloem. Op deze manier komt de cake er makkelijk uit als het klaar is. Doe de cake in de oven op 160 graden voor ongeveer een uur.
Cake laten afkoelen, kopje thee zetten en smikkelen maar….
Yummie yummie….
Heel lekker, maar ik vind mijn cake wat droog, wat doe ik verkeerd?