Scones met mascarpone

Scones zie je vaak bij een high tea. Ik maak deze zoet hartige hapjes vaak als ik visite krijg en snel nog even wat lekkers wil serveren. Het is makkelijk en snel te maken. Eigenlijk eet je de scones met clotted cream, maar dat heb ik vervangen door mascarpone. Super lekker met wat frambozen jam erbij. Yummie….

Wat heb je nodig?
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 75 gram suiker
• 50 g boter
• 1 ei
• 75 ml karnemelk
• Snuf zout
• Mascarpone
• (Frambozen) jam

Voeg de bloem, suiker, boter en snuf zout bij elkaar en mix het door elkaar.

bloem

Voeg dan het ei eraan toe en de karnemelk.

deeg

Gebruik wat extra bloem  en rol het deeg tot ca. 1 cm dik. Met een ring maak je mooie rondjes. Je zou eventueel ook een long drink glas kunnen gebruiken, mocht je geen uitsteek ring hebben.

uitsnijden

Doe de scones ca. 15 minuten in de oven op 200 graden. Als ze mooi omhoog komen een een licht kleurtje krijgen, zijn ze klaar.

scones op bakplaat

Om de mascarpone wat smeerbaarder te maken, kun je het iets verdunnen met melk of karnemelk. Breek het broodje door midden en lekker smeren maar. Theetje erbij en smullen!

scones

Yummie!

Een gedachte over “Scones met mascarpone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *