Het maken van mayonaise is makkelijker dan je denkt. Ik had zelf altijd het idee dat er veel bij kwam kijken, maar integendeel. En zelf gemaakte mayonaise is zoveel lekkerder. Je proeft echt het verschil. Als ik iets met eiwit maak, gebruik ik het eigeel voor het maken van mayonaise. Twee vliegen in één klap.
Ik maak het met een staafmixer, waardoor het in een mum van tijd gepiept is. Tip, is de mayonaise te dik, doe er dan wat extra citroensap doorheen.
Wat heb je nodig?
• 3 eigeel
• Eetlepel mosterd
• Sap van een citroen (drie eetlepels)
• 200 ml (zonnebloem)olie
• Theelepel zout
Gebruik verse eieren. Splits de eieren en doe het eigeel in een smalle beker.
Voeg een eetlepel mosterd, zout en olie toe aan het eigeel
Gebruik de sap van een citroen.
Mix het geheel. Begin rustig en als alles vermengd is, kun je de staafmixer omhoog en omlaag halen.
En je zelf gemaakte mayonaise is klaar! Frietje erbij en smullen maar!
Yummie yummie.