Wil je snel even een lekker hapje op tafel neerzetten? Maak dan deze snelle en super lekkere appelrol. Heel simpel en zo klaar, mocht je snel nog wat willen maken als je bijvoorbeeld visite krijgt. Ik had nog wat hazelnoten, dus die heb ik erbij gedaan. Mocht je van rozijnen houden en in huis hebben, is dat uiteraard ook een optie.
Je zou het ook als toetje kunnen serveren met een bolletje ijs erbij…
Wat heb je nodig? (voor 10 appelrollen)
• 10 vellen bladerdeeg
• 5 appels (een fris zure appel is het lekkerst)
• 200 gram suiker
• 2 eetlepels kaneel
• 200 gram hazelnoten
• Amandelschaafsel
• Ei
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Doe de suiker en kaneel bij de appels.
Meng alles goed door elkaar. Voeg de hazelnoten er aan toe.
Laat het geheel even staan om in te trekken. Doe de appels in het midden van het bladerdeeg en rol het dicht.
Plak de zijkanten goed dicht. Dit kun je het beste met een klein vorkje doen.
Kluts een ei en bestrijk de appelrollen. Strooi wat suiker op de bovenkant en daarna het amandelschaafsel.
Plaats de appelrollen in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze ca. 25 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Even laten afkoelen en dan yummie in my tummy!!