Makkelijk en supersnel maak je deze heerlijke bananen walnoot muffins. Ik had toevallig een aantal flink rijpe bananen over. Met goed rijpe bananen zijn ze ook het lekkerst. Mocht je dus rijpe bananen over hebben…. maak dan deze supersnelle en lekker bananen walnoot muffins.
Wat heb je nodig? (voor 12 muffins)
• Rijpe bananen
• 10 walnoten
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram (riet)suiker
• 150 gram (room)boter
• Twee eetlepels kaneel
• 2 eieren
• 100 ml (karne)melk
Meng de zelfrijzend bakmeel, suiker en kaneel door elkaar. Alle droge producten.
Smelt intussen de boter in een pannetje en kluts de eieren samen met de (karne)melk. Laat de boter iets afkoelen. Voeg de boter aan het eimengsel.
Prak de bananen en voeg deze aan het natte mengsel.
Kraak de walnoten en breek ze in kleine stukjes. Hou in ieder geval 12 stukken walnoot groot, zodat je deze bovenop de muffin kan plaatsen.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge en mix alles tot een mooi geheel. Doe vervolgens de walnoten erbij.
Gebruik een muffin bakvorm. Vul de muffin vormpjes ca. 3/4 en plaats een walnoot erboven. Strooi een klein beetje suiker erover. Doe de muffins in een voorverwarmde oven op 175 graden ca. 30 minuten tot ze gaar zijn.
Kopje thee erbij en smullen maar. Yummie!