Bitterkoekjescake

Bitterkoekjescake is bij ons echt een favoriet. Deze heerlijk smeuïge cake is ook nog eens makkelijk te maken. En die lekkere geur die je in huis krijgt door het bakken, yummie.

Wat heb je nodig?
• 250 gram zelfrijzendbakmeel
• 250 gram boter op kamer temperatuur
• 250 rietsuiker
• 5 eieren
• Ca. 200 gram bitterkoekjes
• Eetlepel amaretto

Mix de bitterkoekjes tot ze in kleine stukjes zijn. Ze hoeven niet helemaal fijn.

bitterkoekjes

bitterkoekjes stukjes

Mix de eieren en suiker tot je een mooi geheel krijgt. Voeg daaraan de zelfrijzendbakmeel en boter.

mengsel cake

Meng de bitterkoekjes door het beslag en voeg een eetlepel amaretto toe.

bitterkoekjes bij beslag

Als alle bitterkoekjes goed verdeeld zijn, is je beslag klaar.

bitterkoekjes in beslag

Doe het beslag in een bakblik en bak de cake voor een uur in de oven op 160 graden.

cake beslag in blik

Prik met een satéprikker in de cake. Als deze schoon eruit komt, is de cake klaar.

bitterkoekjescake boven

Laat de cake even afkoelen. Aansnijden en smullen maar!

bitterkoekjescake

Yummie yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *