Aardappelen kun je natuurlijk op zoveel verschillende manieren bereiden. Deze geroosterde aardappeltjes met rozemarijn is toch wel een van mijn favorieten. Daarnaast is het lekker makkelijk, want je doet ze in de oven en een uur later is het klaar. En ze smaken ook nog eens heerlijk. Stukje vlees/vis en groente erbij en je kan aan tafel!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
• 2 kilo aardappelen (iets kruimig)
• Teen knoflook
• Peper en zout
• Gemalen chili peper
• Rozemarijn
• Olijfolie
Bij deze aardappels had ik de schil erop gelaten. Daar zitten tenslotte de meeste vitamines in. Mocht je er niet van houden, dan kun je de schil ook eraf halen.
Was de aardappels goed en snijd ze in partjes.
Besprenkel de partjes met olijfolie. Schil een teen knoflook en snijd het in kleinde stukjes. Strooi wat peper en zout, knoflook, chilipeper en de rozemarijn erover en meng het geheel.
Verwarm de oven op 200 graden en plaats de aardappels op een stuk bakpapier op een bakplaat.
Laat ze ca. een uur mooi bruin en krokant worden.
Haal ze uit de oven en eet smakelijk!
Yummie!