Deze Crispy Chicken is gemaakt met Panko. Panko is Japans broodkruim. Je zou ook gewoon paneermeel of zelfgemaakte broodkruim hiervoor kunnen gebruiken, maar met Panko wordt het net even wat extra knapperig. Het maken van Crispy Chicken lijkt misschien veel werk, maar valt best mee. Dus nu hoef je niet meer naar de Japanner voor deze overheerlijke Crispy Chicken.
Wat heb je nodig?
• Kipfillet
• Scheut olijfolie
• Peper en zout
• 2 eieren
• Bloem
• Panko
• (Zonnebloem)olie
Het best kun je hiervoor een beetje grote stukken kipfilet gebruiken.
Snijd met een scherp mes mooie plakken van ca 1 cm dik.
Om de kip wat smaak te geven voeg je wat peper en zout en een scheut olijfolie.
Voor het lekkere krokante korstje heb ik Panko gebruikt. Deze is te vinden in de toko. Heb je dat niet in huis, gebruik dan paneermeel of zelfgemaakt broodkruim.
Kluts 2 eieren en doe de bloem en Panko op verschillende bordjes.
Doop de kipfilet eerst in de bloem, vervolgens in het eimengsel en als laatst in de Panko.
Bak de Crispy Chicken in (zonnebloem)olie tot ze aan beide kanten mooi goudgeel zijn.
Snijd de kip in stukjes. Chili sausje erbij en lekker eten maar!
Yummie in my Tummie!