marmercake

Marmercake

Met cake kun je echt alle kanten op. En er een zelf bakken zonder een pakje is natuurlijk het lekkerst en ook erg simpel. Deze variant is de marmercake met chocolade en vanillecake. Super makkelijk te maken en nog lekkerder om om te eten! Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit.

Wat heb je nodig?
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 250 gram suiker
• 250 gram (room)boter
• 5 eieren
• Vanillestokje
• 150 gram pure chocolade

Doe de eieren samen met de suiker in de kom en mix dit door elkaar. Verwarm intussen de oven voor op 165 graden.

ei en suiker

Verwarm de chocolade. Dit kan in een pannetje of in de magnetron. Net wat je zelf het makkelijkst vind.

chocolade

Als de eieren en suiker mooi in elkaar zijn opgelost, voeg je de boter en bloem toe. Aan het geheel voeg je ook het vanillemerg toe.

ei suiker mengsel

Laat intussen de gesmolten chocolade iets afkoelen.

gesmolten chocolade

Als het cakemengsel goed luchtig is gemixt, dan haal je ongeveer 1/3 van het mengsel eruit en doet dit apart in een kom.

cake mensel

Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.

chocolade bij mengsel

Roer het geheel tot er een mooie chocolade massa ontstaat.

chocolade mensgel

Vet het bakblik in met boter en strooi wat bloem erover. Hierdoor komt de cake straks makkelijk eruit. Het vanille cakemengsel doe je voor de helft in het bakblik.

basis mengsel in blik

Hierop breng je het chocolademengsel aan.

chocolade in blik

En daar weer boven het vanillemengsel.

mengsel in blik

Verdeel dit mooi aan de oppervlakte. Pak vervolgens een satéprikker en ga met een golvende beweging door het mengsel.

prikker in mengsel

Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. Door een schone sateprikker in de cake de prikken, kun je zien of het gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het klaar.

afgebakken cake

Laat de cake iets afkoelen en draai het om, zodat het uit het bakblik komt.

cake gesneden

Snijd de cake en zie wat een mooi marmerstructuur je hebt.

marmercake

Lekker kopje thee erbij en yummie…….

Please like & share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *