Deze mascarpone taart met aardbei en blauwe bes is super simpel te maken, maar ooooh zooooo lekker! Met een bodem van lange vingers heeft het wat weg van de aardbei tiramisu.
Neem vast een lekker kopje thee of koffie, want deze taart is daar heerlijk bij!
Wat heb je nodig?
- Bakje aardbeien
- Bakje blauwe bessen
- 500 gr. mascarpone
- 250 ml slagroom
- Scheut melk of karnemelk
- 1 pak lange vingers
- Vanille stokje
- 100 gr. poedersuiker
Voor deze taart heb ik een rond blik gebruikt met op de bodem een bakpapiertje, zodat het niet blijft plakken.
Bedek de bodem met lange vingers.
Klop in een kom de mascarpone los met een scheut melk of karnemelk. Voeg daar de 75 gr. poedersuiker en het vanillemerg aan toe. Roer tot je een mooi glad, maar stevig beslag hebt. Klop de slagroom met het resterende poedersuiker op. Meng dit door de mascarpone heen.
Pureer de 3/4 van de aardbeien tot een saus.
Bestrijk de helft van het mascarpone beslag over de lange vingers tot een mooi glad geheel
Strijk alles uit tot je geen lange vingers meer ziet.
Giet de helft van aardbeiensaus over de mascarpone.
Herhaal nogmaals het mascarpone beslag en de aardbeiensaus
Snijd de overige aardbeien in plakjes en plaats ze aan de rand van de taart. Strooi de blauwe bessen in het midden en laat de taart nog voor ca. 2 uur stijven in de koelkast.
En dan die kop thee of koffie erbij en yummie….!