Ben je op zoek naar een lekker toetje? Dan is de pavlova met mango en kiwi echt iets voor jou. Dit gerecht is makkelijk van te voren te maken. Het ziet er ook nog eens mooi kleurrijk uit en is super lekker!
Wat heb je nodig?
• Drie eiwitten
• 150 gram suiker
• Theelepel citroen
• Theelepel maizena
• Slagroom
• Twee eetlepels suiker
• Kiwi
• Halve mango
Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het is erg belangrijk dat de kom vetvrij is. Dit kun je bijvoorbeeld doen met wat sap van een citroen en keukenpapiertje.
Doe de suiker eetlepel voor eetlepel voorzichtig bij het eiwit als het gaan schuimen.
Voeg als het schuim bijna stijf is een theelepel citroensap en een theelepel maizena toe. Hierdoor krijg je een krokante buitenkant en een ‘chewy’ binnenkant.
Maak met de achterkant van een eetlepel een holletje, zodat je dat later kan vullen. Laat de pavlova’s ca. 1.5 uur drogen in de oven op 100 graden.
Snijd de mango en kiwi in kleine blokjes en meng voorzichtig door elkaar.
Klop de slagroom op en schep het op de pavlova in het holletje.
Schep de mango en kiwi op de slagroom en je heerlijke toetje is klaar!
Yummie yummie!