De salade Caprese, ook wel insalata Caprese genoemd is een typisch Italiaans gerechtje. Dit gerecht is zo simpel en ziet er ook nog eens mooi kleurrijk uit. Ik heb er iets mijn eigen draai aangegeven. Als extra heb ik er avocado aan toegevoegd en heb er balsamico azijn overheen gedaan. Je kan er ook pesto tussen doen. Erg lekker. Het kan op verschillende manieren opgediend worden. De salade Caprese kun je als voorgerecht serveren of lekker als bijgerecht. Ook lekker tijdens een bbq.
Vaak wordt de salade Caprese in plakjes op een bord geserveerd, maar ik vond deze variant erg leuk en iedereen kan zo makkelijk een stokje meepikken. Het lekkerst is de salade Caprese met buffel mozzarella. Deze is wat romiger van smaak. Maar ook de gewone mozzarella is heerlijk.
Wat heb je nodig:
• (buffel) mozzarella
• Tomaat
• Basilicum
• Avocado
• Olijfolie
• Balsamico azijn
• Peper en zout
Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes van ca. 1 cm.
Halveer de avocado en en haal de schil eraf. Snijd ook de avocado in plakjes van ca. 1 cm
Stapel de tomaat, mozzarella, avocado en basilicum op elkaar en prik een tandenstoker erdoorheen.
Plaats alles op een schaal. Besprenkel het met peper en zout, olijfolie, en balsamico azijn. En lekker genieten!
Yummie!