Een pasta zelf maken is altijd het lekkerst. Je weet immers wat erin gaat. Deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus is weer een simpel maar super lekker gerecht ‘home made’.
Wat heb je nodig (4 personen)?
• 500 gram gehakt (je kan hier ook bijvoorbeeld kipgehakt voor gebruiken)
• Twee tenen knoflook
• Selderij
• Sjalotje
• Eetlepel mosterd
• Peper en zout
• Eetlepel zoete en zoute ketjap
• Pakje gezeefde tomaten
• Eetlepel Italiaanse kruiden
• Pak spaghetti
Meng een eetlepel zoete en zoute ketjap en mosterd door het gehakt. Snijd de knoflook, selderij en sjalotje en voeg dit erbij. Strooi wat peper en zout erbij om het af te maken.
Als alles goed door elkaar is gemengd, maar je kleine balletjes. Braad deze balletjes aan in de pan met een scheut olijfolie.
Laat de gehaktballetjes gaar worden en voeg de gezeefde tomaten toe. Strooi de Italiaanse kruiden erover en laat het geheel nog even sudderen.
Kook de spaghetti en serveer het op een bord met de gehaktballetjes in tomatensaus. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk! Yummie….