Soepen zijn lekker en licht. Een van mijn favoriete soep is de spinazie courgette soep. Naast de mooie donkergroene kleur is deze soep ook super gezond! Lekker veel vitamines dus. Ik heb voor deze soep een groene en een gele courgette gebruikt. Uiteraard kun je ook gewoon alleen de groene courgette gebruiken.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
- Groene courgette
- Gele courgette
- Zak spinazie
- Teen knoflook
- 1 ui
- Scheut olijfolie
- Bouillon blokje
- Eetlepel Philadelphia naturel
- pak pancetta
Zo maak je het:
Fruit het teentje knoflook en uitje in een scheut olijfolie.
Snijd de courgettes in kleine stukjes.
Gooi de courgette bij de knoflook en ui.
Gooi voor de smaak een bouillon blokje erbij.
Gooi 200 ml water erbij en laat het geheel koken
Bak intussen de pancetta in de pan en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Omdat de pancetta bakt in eigen vet, hoef je geen extra olie of boter in de pan te doen.
Als de courgettes gekookt zijn, kan de spinazie erbij.
Gooi de spinazie bij de courgette en kook het nog een minuutje op hoog vuur tot alle spinazie geslonken is. Het lijkt erg veel, maar uiteindelijk blijft er weinig over.
Blender het geheel en gooi hierbij ook een eetlepel Philadelphia. Hierdoor krijgt de soep een heerlijke romige smaak.
Pancetta bij de soep.
Lekker warm stokbroodje uit de oven erbij…
… en smullen maar!
Yummie!