Zalm met broccoli en rijst is een lekker en gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar maakt. Ik hou van gerechten die je in de oven kunt bereiden, want dat geeft je mooi de tijd om alle overige klaar te maken. Voor dit gerecht heb ik zilvervliesrijst met spelt en quinoa gebruikt. Erg lekker en gezond. Uiteraard kun je ook gewone zilvervliesrijst gebruiken. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
• Stuk verse zalm (eventueel sesam marinade)
• Sesamzaadjes
• Broccoli
• Mais
• Knoflook
• Ui
• Peper en zout
Voor dit gerecht heb ik een mooi stuk verse zalm gebruikt. Je zou de zalm eventueel zonder marinade in de oven kunnen doen. Is ook super lekker. Doe er dan wat peper en zout op en strooi wat sesamzaadjes erover.
Ik had bij de visboer Japanse sesam marinade gekregen. Deze heb ik over de zalm gedaan met vervolgens de sesamzaadjes erover. Doe de zalm ca. 20 minuten in de oven op 200 graden.
Kook intussen de rijst. Als deze klaar is gaan we de rijst nog even roerbakken. Doe een teen knoflook en een ui in de pan en fruit het aan. Doe de rijst erbij en voeg hier mais aan toe.
Snijd de broccoli in stukjes en roerbak dit ook mee met de rijst.
Laat de broccoli garen tot het nog een knapperige ‘bite’ heeft. Haal de zalm uit de oven. Doe een lekker stuk zalm op de rijst en lekker eten!
Enjoy! Yummie..