Laatst had ik een heerlijke zalm uit de oven gemaakt. Hier was een stuk van over, aangezien ik vaak iets teveel maak. Ik vind het echt zonde om iets weg te gooien, dus waarom niet iets anders maken van je ‘left overs’? En daar waren dan de zalmballetjes. Uiteraard kun je deze heerlijke zalmballetjes ook maken door eerst een stuk zalm te bakken (in de oven).
Wil je ze bijvoorbeeld op een feestje serveren, dan kun je ze makkelijk van te voren klaarmaken. Bak ze dan net voor je ze wilt serveren.
Wat heb je nodig?
• Zalm (ca. 500 gram)
• Teen knoflook
• Ui
• Doperwten (twee handjes)
• Peper
• Bouillon (250 ml)
• Handje selderij
• Twee eetlepels bloem
• Zonnebloemolie (om in te bakken)
Mix een teentje knoflook samen met een ui.
Mix daarna de zalm.
Fruit de knoflook en ui in de pan. Voeg daaraan de zalm en doperwten toe.
Strooi de bloem over het geheel en daarna de bouillon. Laat het doorkoken tot je een stevig geheel krijgt. Snijd de selderij fijn en meng het er doorheen.
Laat het goed afkoelen. Klopt een ei op en doe broodkruim op een bord. Ik heb Panko gebruikt, hiermee krijg je een mooi krokant korstje.
Maak balletje ten grote van een bitterbal. Of groter kan natuurlijk ook. Net wat je zelf wilt.
Rol jet balletje eerst door het eimengsel.
Vervolgens door het broodkruim. Bak ze daarna tot ze een mooi kleurtje krijgen.
Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken en dan lekker opeten!
Yummie yummie!