Zoete aardappel zuurkoolschotel gegratineerd met mozzarella

Dit recept was eigenlijk een zeer aangename verrassing. Het idee was gewoon om een zuurkoolschotel te maken, maar toen kwam ik tot de ontdekking dat ik geen aardappels meer had. Maar uiteraard nog wel zoete aardappels! Bij de eerste hap kwam er zo een smaaksensatie van zoet, zuur en zout. Echt heerlijk! Snel, makkelijk en een gezonde maaltijd in een handomdraai.

Wat heb je nodig?
• 1 kg zoete aardappels
• Pak zuurkool
• Magere spekjes
• Verse rookworst
• Roomkaas (eetlepel)
• Mozzarella

Schil de zoete aardappels en breng ze aan de kook.

zoete aardappels gesneden

Kook tegelijkertijd de zuurkool.

zuurkool

Bak de spekjes uit. Verwarm intussen de oven op 200 graden (hetelucht)

spekjes

Als de zoete aardappels gaar zijn, kun je het water afgieten en stampen. Je weet dat de zoete aardappels gaar zijn, door er met een vork erin te prikken. Als je er makkelijk in kan prikken, is het klaar.

zoete aardappels gestamd

Voeg ook een eetlepel roomkaas toe om het geheel iets romiger te maken. Meng alles door elkaar en verdeel het in een ovenschaal.

stammpot in ovenschaal

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel het over het geheel.

mozzarella op stamppot

Doe de ovenschotel voor ca. 20 minuten in de oven. Als de kaas een mooie kleur heeft, dan is het klaar!

Zoete aardappel zuurkool stamppot

Lekker stukje worst of iets anders erbij en smullen maar! Yummie yummie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *