Deze frambozen cheesecake is lekker luchtig en super simpel om te maken. Heerlijk fris. De andere cheesecakes (aardbei cheesecake en witte en bruine chocolade cheesecake) die ik eerder had geplaatst zijn iets machtiger dan deze frambozen cheesecake.
Ook deze cheesecake is gemaakt met een bodem van oreo koekjes en twee kleuren. Super lekker en hier echt een favoriet! Uiteraard kun je het ook maken met een bastongne koek bodem of gewone naturel koekjes.
Wat heb je nodig?
• 80 gram roomboter
• Pak oreo koekjes
• 2 pakken roomkaas naturel (ik heb Philadelphia gebruikt)
• 2 x 125 ml slagroom
• 200 gram poedersuiker
• Ca. 200 gram frambozen
Mix de oreo koekjes fijn.
Smelt intussen de boter en laat even afkoelen.
Voeg de gemixte oreo koekjes bij de boter en meng het goed door elkaar. Doe de mix in een bakblik en druk met de achterkant van een eetlepel de koekjesbodem plat.
Mix eerst één pak roomkaas met 100 gram poedersuiker en 125 ml slagroom. Dit is je witte laag. Klopt het op tot je een mooi luchig beslag hebt.
Zoals je ziet is het beslag lekker luchtig. Strijk het uit over de Oreo koekjes bodem en doe het in de koelkast.
Nu de eerste laag in de koelkast staat, ga je de tweede laag met frambozen maken.
Gebruik de helft van de frambozen voor de cheesecake en de andere helft voor de garnering.
Klopt het tweede pakje roomkaas, slagroom en poedersuiker op. Meng hier de gepureerde frambozen door heen. Doe dit beslag op de witte laag.
Laat de frambozen cheesecake minimaal 4 uur stijven in de koelkast. Het lekkerst is het als je het een nachtje in de koelkast laat. En dan smullen maar!
Yummie yummie!
Hallo,
even een vraag over de hoeveelheid roomkaas. Ik lees “2 pakken”. Heb je het dan over een pak van 200 gram?