Scones zie je vaak bij een high tea. Ik maak deze zoet hartige hapjes vaak als ik visite krijg en snel nog even wat lekkers wil serveren. Het is makkelijk en snel te maken. Eigenlijk eet je de scones met clotted cream, maar dat heb ik vervangen door mascarpone. Super lekker met wat frambozen jam erbij. Yummie….
Wat heb je nodig?
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 75 gram suiker
• 50 g boter
• 1 ei
• 75 ml karnemelk
• Snuf zout
• Mascarpone
• (Frambozen) jam
Voeg de bloem, suiker, boter en snuf zout bij elkaar en mix het door elkaar.
Voeg dan het ei eraan toe en de karnemelk.
Gebruik wat extra bloem en rol het deeg tot ca. 1 cm dik. Met een ring maak je mooie rondjes. Je zou eventueel ook een long drink glas kunnen gebruiken, mocht je geen uitsteek ring hebben.
Doe de scones ca. 15 minuten in de oven op 200 graden. Als ze mooi omhoog komen een een licht kleurtje krijgen, zijn ze klaar.
Om de mascarpone wat smeerbaarder te maken, kun je het iets verdunnen met melk of karnemelk. Breek het broodje door midden en lekker smeren maar. Theetje erbij en smullen!
Yummie!
Een gedachte over “Scones met mascarpone”