Oreo slof

Een van mijn favoriete taarten om te maken is toch wel een slof. Onlangs had ik het recept voor de framboos blauwe bes slof gedeeld. Ook heel lekker, maar alles waar Oreo in zit, maakt het toch altijd wat lekkerder. Dus wil je een lekkere taart maken, dan is deze Oreo slof echt een aanrader. Voor een slof heb je een sloffenring nodig, zodat ze deze mooie vorm krijgen. Met dit recept kun je twee sloffen bodems maken. Dus als je er maar één wilt, dan halveer je alles. Een slof is ongeveer voor ca. 6/8 personen.

Voor het maken van de spijs, kun je op onderstaande link klikken.

Wat heb je nodig voor twee sloffen?
• 175 gram suiker
• 175 gram boter
• 275 gram zelfrijzend bakmeel
• Ei
• Rasp van een halve limoen
• Snufje zout
Spijs

Voor de topping
• 250 ml slagroom
• 125 ml mascarpone
• 100 gram poedersuiker
• Vanillestokje
• Aantal Oreo koekjes

Mix de suiker, boter, ei en snuf zout door elkaar. Voeg daaraan de zelfrijzend bakmeel en limoenrasp toe. Wikkel het deeg in een stuk folie en doe dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg na een uur eruit en rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm. Plaats de sloffenring op het deeg en snijd deze uit. Zorg de je de zijkanten van de ring insmeert met boter, zodat je dit na het bakken makkelijk kan verwijderen.

deeg bodem

Voeg in het midden van de bodem de spijs. Laat aan de zijkanten een stukje vrij. Plaats de bodem in de oven op 180 graden voor ca. 30 minuten.

spijs op bodem

Haal de bodems uit de oven en laat deze goed afkoelen voordat je de topping erop doet.

bodem uit oven

Op de bodem smeer je een mengsel van mascarpone, vanille en de helft van de poedersuiker uit. Dit is maar een dun laagje. mascarpone en vanille

Daarop plaats je toefjes verse slagroom. Aan de slagroom voeg je de andere helft van de poedersuiker toe.

slagroom op bodem

Breek de Oreo koekjes, doe ze op de taart en je hebt een fantastisch lekkere Oreo slof!

Oreo slof

Yummie yummie…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *