spijs

Amandelspijs maken

Het maken van amandelspijs is echt super makkelijk en snel klaar. Je kan het in verschillende banket gebruiken, dus altijd handig om het zelf te kunnen maken en je eigen draai eraan te geven. Je hebt ook maar een aantal ingrediënten nodig. Lekker makkelijk dus.

Wat heb je nodig?
• 200 gram amandelmeel (of zelf amandelen malen)
• 200 gram suiker
• Limoenrasp
• Limoensap
• Ei

Doe de amandelmeel, suiker en de limoenrasp bij elkaar. Ik gebruik limoen, omdat ik de smaak hiervan lekkerder vind. Uiteraard zou je ook een citroen kunnen gebruikt.

meel, suiker en limoen

Meng alles door elkaar en doe het ei erbij. Knijp het sap van de limoen erin en kneed alles goed door er doorheen. Uiteraard kun je ook een keukenmachine gebruiken.

Als je een mooi blok hebt, wikkel het in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast. Doe dit minimaal voor een uur. Een dag van te voren maken is het lekkerst.

spijs

Mocht je het in iets willen verwerken enhet spijs losser willen krijgen, doe er dan een klein beetje water bij. Zo kun je het makkelijk los kloppen.

spijs los

En dan lekker verwerken!

Yummie….

 

Please like & share:

2 gedachten over “Amandelspijs maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *