De lekkerste American pancakes maak je natuurlijk zelf! Deze lekkere dikke, luchtige zoetige kleine pannenkoekjes zijn echt een traktatie en heel makkelijk zelf te maken! Dit is echt zo een gerecht wat je lekker in het weekend maakt voor het ontbijt, lunch of diner.
Mijn gezin is er dol op. Als ik deze American pancakes maak, zijn ze in een mum van tijd op. Ik voeg er ook nog Griekse yoghurt aan toe. Hierdoor worden ze nóg lekkerder. In Amerika eten ze dit met Maple syrup, maar kan me voorstellen dat je dat niet standaard in huis hebt. Ze zijn ook heerlijk met gewone stroop, honing, poedersuiker en fruit. Lekker smullen!
Wat heb je nodig?
• 3 eieren
• 125 ml melk
• 125 ml Griekse yoghurt
• Theelepel vanille extract
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 50 gram suiker
• Snuf zout
• Snuf kaneel
Eerst voeg je alle natte ingrediënten bij elkaar. Dus de eieren, melk, Griekse yoghurt en vanille extract.
Klop dit is tot een egaal mengsel.
Doe in een andere kom alle droge ingrediënten bij elkaar. Dus de bakpoeder, zelfrijzend bakmeel, suiker, snuf zout en snuf kaneel.
Doe het droge mengsel bij het natte mengsel.
Meng alles door elkaar tot er een mooi (wat dikkig) egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat olie in de pan en doe het beslag erin. Het beste kun je een grote lepel gebruiken.
Keer de pannenkoek om als deze een mooi kleurtje krijgt.
En dan lekker smullen!
Yummie yummie!
Een gedachte over “American pancakes met Griekse yoghurt”