Een makkelijk en gezonde hap is de gevulde paprika. Deze prachtig oranje paprika heb ik gevuld met gehakt, doperwten, mais, ui, knoflook, zilvervliesrijst, quinoa en spelt. Lekker wat Italiaanse kruiden en verse selderij erover. Parmezaan om het af te maken en in de oven. Zo simpel is het om een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten!
Wat heb je nodig?
• 500 gram gehakt
• Paprika’s
• Twee tenen knoflook
• Ui
• Blikje mais
• Handje doperwten (diepvries)
• Italiaanse kruiden
• Chili peper
• Bouillon blokje
• Klein blokje tomatenpuree
• Pakje zilvervliesrijst, quinoa en spelt
• Parmezaan
• Handje selderij
Je kan elke kleur paprika hiervoor gebruiken.
Kook de zilvervliesrijst, quinoa en spelt.
Rul intussen het gehakt. Fruit vervolgens het uitje en knoflook. Voeg daaraan de tomatenpuree toe. Kruimel het bouillonblokje over het gehakt. Meng alles goed door elkaar. Voeg de doperwten en mais aan het geheel.
De rijst voeg je vervolgens toe aan het gehakt. Meng het goed door elkaar.
Snijd de paprika’s door tweeën. Haal alle zaadjes eruit.
Vul de paprika’s met het gehakt mengsel
Rasp de parmezaan over de paprika’s. Doe ze in de oven voor ca. 20 minuten op 200 graden.
En aan tafel en smullen maar!
Yummie!