Deze appelbol is heerlijk als dessert of tussendoortje. Het lekkerst is het als het nog een beetje warm is. Toef slagroom erbij en je hebt een heerlijke appelbol. Zelf ben ik niet zo een liefhebber van rozijnen, maar deze zou je er eventueel ook aan toe kunnen voegen.
Dus zoek je wat lekkers voor bij de koffie of als dessert, dan zijn deze schattige appelbolletjes ideaal. Makkelijk, simpel en ontzettend lekker!
Wat heb je nodig (10 appelbollen)?
• 4 elstar appels
• 4 eetlepels (riet)suiker
• 2 theelepels kaneel
• Amandel essence
• 10 vellen bladerdeeg
• Handje amandelschaafsel
Snijd de appels in kleine stukjes en voeg de rietsuiker, kaneel en amandel essence toe. Laat de appels goed uitlekken in een zeef, anders worden de appelbollen vochtig tijdens het bakken in de oven.
De appelbollen maak je in een muffin bakvorm. Tip: strooi wat bloem in de vormen, zodat de appelbollen er makkelijke uitgaan na het bakken. Doe de bladerdeeg vellen in de vorm, zodat je een soort bakje krijgt..
Vul de bakjes met appel.
Vouw ze dicht en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de appelbollen voor ca. 25 minuten op 200 graden in de oven.
En je heerlijke appelbollen zijn klaar!
Yummie yummie!