Frambozentaart

Een heerlijke makkelijke taart om te maken is de frambozentaart. Deze taart heeft als topping slagroom en frambozen. Dus erg simpel en weinig ingrediënten. Nu er lekkere verse frambozen zijn, kun je deze taart als dessert maken of gewoon lekker bij de thee of koffie.

Wat heb je nodig?
• 175 gram suiker
• 175 gram boter
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• Ei
• Rasp van een halve limoen
• Snufje zout
• 250 ml slagroom
• 2 eetlepels (poeder)suiker
• 200 gram frambozen
• Klein stukje pure chocolade (optioneel ter garnering)

Mix de suiker, boter, ei en snuf zout door elkaar. Voeg daaraan de zelfrijzend bakmeel en limoenrasp toe. Wikkel het deeg in een stuk folie en doe dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg na een uur eruit en rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm.

boter, ei en suiker

Vet je bakvorm in met boter en bestuif het daarna met bloem. Hierdoor komt de koekbodem er na het bakken makkelijk uit.

bakblik bloem en boter

Doe het deeg in de vorm en druk voorzichtig aan. Snijd eventuele overige stuken weg. Bak de taartbodem voor ca. 12 minuten in de oven op 180 graden. Laat de taartbodem eerst goed afkoelen.

taartbodem

Klop de slagroom op met twee eetlepels suiker. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de taartbodem.

slagroom

Was de frambozen en laat ze goed uitlekken.

frambozen

Doe de frambozen op de taart en rasp wat pure chocolade erover en je hebt een prachtige taart!

frambozen taart

Yummie yummie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *