Cheesecakes doen het bij ons altijd goed. Lekker als dessert of gewoon bij een kop thee. En alles is dan ook meteen op. Deze hazelnoot caramel cheesecake is letterlijk om je vingers bij af te likken. Alleen het maken van de caramelsaus is een feest. Je moet je echt inhouden om niet steeds een lepeltje caramelsaus te proeven. Net als de cheesecake met witte en bruine chocolade is ook deze cheesecake met een Oreobodem. Maak het een dag van te voren dan is ie het lekkerst en heeft het voldoende tijd om te stijven.
Wat heb je nodig?
• 2 pakken Oreo koekjes
• 80 gram boter
• 500 ml Mascarpone
• 500 ml Griekse yoghurt
• 8 gelatineblaadjes
• 250 ml slagroom
• Vanillestokje
• 200 gram poedersuiker
• 100 gram hazelnoten
Caramelsaus
• 75 ml water
• 200 gram suiker
• 100 ml slagroom
• 50 gram boter
Mix de Oreo koekjes en verwarm intussen de roomboter in een pannetje. Meng de gemixte koekjes door de boter en doe dit in een bakblik. Druk met de achterkant van een eetlepel de bodem tot een gelijkmatig geheel. Doe dit in de koelkast om vast af te koelen.
Mix de mascarpone, Griekse yoghurt met de poedersuiker en vanillemerg door elkaar. Laat de gelatineblaadjes eerst 5 minuten in koud water. Verwarm het vervolgens met een eetlepel water tot het vloeibaar is. Laat het iets afkoelen en voeg het toe aan het mengsel. Meng als laatste het opgeklopte slagroom erdoor.
Rooster intussen de hazelnoten tot de goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Doe het mengsel over de Oreobodem en laat het in de koelkast stijven.
Doe de hazelnoten in een gesloten zak en sla met een deegroller de noten in kleine stukjes.
Bedek de top met caramelsaus.
Strooi de hazelnoten erover en laat minimaal 6 uur in de koelkast stijven. Het beste is het om een dag ervoor te maken.
En dan lekker smullen!
Hmmmmm yummie!