Dat quinoa gezond is, is inmiddels wel bekend. Daarom was het hoogtijd om een recept met quinoa te plaatsen. Met quinoa kun je eindeloos variëren. Quinoa kun je warm eten, zoals bijvoorbeeld rijst of koud als een salade. Ook lauwwarm is quinoa erg lekker. Deze quinoa salade is lauwwarm erg lekker.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
• 500 gram quinoa
• Citroen(sap)
• 400 gram peultjes
• 100 gram gerookte (magere) spekjes
• Rood ui
• 50 gram feta
• Handje cherrytomaatjes
• Peper en zout
Spoel de quinoa eerst.
Kook de quinoa. Doe twee keer zoveel water als quinoa in de pan.
Kook de peultjes tot ze beetgaar zijn. De peultjes hebben dan nog een knapperige bite.
Bak de spekjes intussen ook.
Als de quinoa gekookt is, voeg je het sap van een citroen eraan toe. Strooi ook nog wat peper en zout om het op smaak te brengen. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de spek, rode ui en peultjes toe aan de quinoa. Meng het erdoor heen.
Maak de quinoa salade af met wat feta en cherry tomaatjes. En je hebt een heerlijke salade op tafel.
Yummie yummie!