Amandelcake

Met een cake kun je eindeloos variëren. Wat heel erg lekker is en makkelijk te maken, is een amandelcake. Je kunt hiervoor zelf amandels fijn malen of al gemalen amandelmeel kopen. Door amandelmeel te gebruiken, krijgt je cake een heerlijke smaak. Lekker met een kopje thee en koffie!

Wat heb je nodig?
• 250 gram witte basterdsuiker
• 5 eieren
• 250 gram boter
• 150 gram amandelmeel
• 100 gram zelfrijzendbakmeel
• Theelepel amandel essence
• Snuf zout

Mix de eieren samen met de suiker.

ei en suiker

Voeg vervolgens de boter toe. Ik gebruik altijd roomboter. Daarna de bloem en amandelmeel. Strooi nog een snuf zout erover en een theelepel amandel essence  en mix het beslag tot mooi luchtig is.

amandelmeel toegevoegd

Doe het beslag in een bakblik. Je kan eventueel een bakpapier erin doen, zodat je het na het bakken makkelijk eruit kan halen of het bakblik met boter insmeren en bestuiven met wat bloem. Bak de amandelcake een uur op 160 graden.

cakebeslag in blik

Prik met een satéstokje in de cake om te controleren of deze gaar is. Als het stokje schoon eruit komt, dan is de cake klaar. Zit er nog nattigheid op het stokje, dan moet je het nog even in de oven laten. Controleer het na een tijdje weer met een schoon satéstokje. Is de cake klaar, laat deze dan afkoelen.

amandelcake gebakken

En dan snijden maar en smullen!

amandelcake

Yummie yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *