Aardbei tiramisu

Een succes toetje waar je al je gasten mee omver blaast, is de aardbei tiramisu. Makkelijk en snel te maken en ook nog van te voren voor te bereiden! Het lekkerst is het eigenlijk al je het een dag van te voren maakt. Heb je geen tijd, dan kun je het 2 á 3 uur voor het opdienen ook bereiden.

In de zomer is het echt een favoriet, aangezien je dan lekkere verse aardbeien hebt. Geen verse aardbeien verkrijgbaar? Neem dan een diepvries variant.

Weten hoe je het maakt? Hierbij het recept. Deze had ik voor een grotere groep gemaakt. Mocht je het voor minder personen maken, dan kun je alles halveren.

Benodigdheden voor ca. 10 personen:

  • Bakje aardbeien
  • Mascarpone 500 gr.
  • 2 bekertjes slagroom 150 ml
  • Poedersuiker ca. 150 gr.
  • Vanillestokje
  • Lange vingers (2 pakjes)
  • Witte wijn
  • Scheut melk of karnemelk

Aardbeien

Haal de kroontjes van de aardbeien en gebruik ca. ¾ voor de saus. Pureer de aardbeien tot een mooi en glad sausje.

Klop de slagroom met een scheut poedersuiker tot het stevig is. Roer de mascarpone met wat melk of karnemelk los tot het roerbaar, maar wel nog stevig is. Snij het vanillestokje door midden, schraap het merg eruit en meng dit door de mascarpone.  Voeg de slagroom hier ook aan toe.

Bedek de bodem van de schaal met lange vingers. Besprenkel de lange vingers goed met witte wijn. Schep de mascarpone over de lange vingers en smeer deze uit. Gebruik hiervoor ongeveer de helft van de mascarpone. Schenk de helft van de aardbei saus over de mascarpone en smeer het geheel uit. Herhaal weer de stap met de lange vingers, mascarpone en aardbeisaus.

Snij de overige aardbeien in stukjes. Je kan ze ook heel halveren of heel laten, net wat je zelf wilt en plaatst deze als garnering over de aardbeisaus.

stukje aardbei tiramisu

Laat de tiramisu minimaal 3 uur stijven in de koelkast. Lekkerst is als je dit toetje een dag van te voren maakt.

Aardbei tiramisu 2

Yummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *