Met cake kun je echt alle kanten op. En er een zelf bakken zonder een pakje is natuurlijk het lekkerst en ook erg simpel. Deze variant is de marmercake met chocolade en vanillecake. Super makkelijk te maken en nog lekkerder om om te eten! Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit.
Wat heb je nodig?
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 250 gram suiker
• 250 gram (room)boter
• 5 eieren
• Vanillestokje
• 150 gram pure chocolade
Doe de eieren samen met de suiker in de kom en mix dit door elkaar. Verwarm intussen de oven voor op 165 graden.
Verwarm de chocolade. Dit kan in een pannetje of in de magnetron. Net wat je zelf het makkelijkst vind.
Als de eieren en suiker mooi in elkaar zijn opgelost, voeg je de boter en bloem toe. Aan het geheel voeg je ook het vanillemerg toe.
Laat intussen de gesmolten chocolade iets afkoelen.
Als het cakemengsel goed luchtig is gemixt, dan haal je ongeveer 1/3 van het mengsel eruit en doet dit apart in een kom.
Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.
Roer het geheel tot er een mooie chocolade massa ontstaat.
Vet het bakblik in met boter en strooi wat bloem erover. Hierdoor komt de cake straks makkelijk eruit. Het vanille cakemengsel doe je voor de helft in het bakblik.
Hierop breng je het chocolademengsel aan.
En daar weer boven het vanillemengsel.
Verdeel dit mooi aan de oppervlakte. Pak vervolgens een satéprikker en ga met een golvende beweging door het mengsel.
Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. Door een schone sateprikker in de cake de prikken, kun je zien of het gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het klaar.
Laat de cake iets afkoelen en draai het om, zodat het uit het bakblik komt.
Snijd de cake en zie wat een mooi marmerstructuur je hebt.
Lekker kopje thee erbij en yummie…….