Voor een goede brownie heb ik even moeten zoeken en proberen. Lekker zacht van binnen en een licht krokant buitenkantje. Zo zijn ze het lekkerst met een kopje thee. Met dit recept maak je echt super lekkere brownies, waar je met één stukje echt niet genoeg hebt.
Wat heb je nodig (voor ca. 20 stuks)?
- 150 gram pure chocolade (85% cacao)
- 200 gram roomboter
- snufje zout
- 3 eieren
- 325 gram suiker
- Vanillestokje
- 30 gram cacaopoeder
- 125 gram bloem
- 100 gram hazelnoten
- Poedersuiker
Rooster de hazelnoten in een koekenpan of op een bakplaat in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Hak de hazelnoten vervolgens in stukjes.
Verwarm de oven voor de brownies op 175 graden en plaats een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Strooi een snuf zout erover. Verwarm de boter en chocolade samen au bain marie in een kom. Als alles is gesmolten even laten afkoelen.
Doe de suiker, eieren en merg van het vanillestokje in de mixer en mix het geheel tot een stroperig mengsel.
Meng vervolgens het chocolademengsel erdoorheen. Dan de cacaopoeder en bloem en als laatste de hazelnoten.
Spatel alles door elkaar en doe het mengsel op het bakpapier. Bak de brownies ca. 40 minuten in de oven.
Laat de brownies even afkoelen en snijd ze in stukjes. Strooi er nog wat poedersuiker over en smullen maar!
Yummie!!
Een gedachte over “Brownies met hazelnoten”